Македонија,Крими хроника

Добил кривична бидејќи нападнал полицаец на должност

Добил кривична бидејќи нападнал полицаец на должност

Четириесет и четиригодишниот Ѓ.Д. од Богданци доби кривина пријава бидејќи нападнал полицаец кој бил на должност.

Тој на трети овој месец во кафеаната „Парк“ во Богданци, пријавениот без повод и причина почнал да го навредува, а потоа и физички нападнал лице од Богданци, удирајќи го во пределот на главата. По ова, пријавениот излегол од кафеаната, а потоа повторно се вратил и од пиштол  испукал еден куршум.

Откако полицијата отишла пред неговиот дом за да го повика на разговор, пријавениот им упатувал закани, по што се обидел да удри еден од полицајците.