Магазин

Зошто е добро да пиете сок од портокал

Зошто е добро да пиете сок од портокал

Сокот од портокал се наоѓа на врвот на скалата на сокови кои најмногу се конзумираат. Покрај совршениот вкус, овој напиток е добар и за нашето здравје.

Кога ќе се спомнат бенефитите од овој напиток, се мисли на цеден портокал, но не и на купен сок од продавница. Портокалите се богати со витамин Ц, Б и А, калиум, калциум и влакна.

Неодамнешните истражувања покажаа дека ова овошје е богато со супстанци кои делуваат антиканцерогено и помагаат во борбата со високиот крвен притисок.

Сокот од портокал е богат со витамин Ц кој помага во зајакнувањето на имунитетот.
Сокот од портокал е богат со витамин Ц кој помага во зајакнувањето на имунитетот.

Еве зошто треба да пиете сок од портокал:

Сокот од портокал…