Магазин

Доцнел на аеродром, па јавил дека има бомба во авионот

Доцнел на аеродром, па јавил дека има бомба во авионот

Еден патник што задоцнил на аеродром се јавил во аеродромот Внуково во Москва и им јавил дека е подметната бомба во авионот на лет за Екатеринбург, соопшти полицијата.

Патникот бил задржан од полицијата што го пречекала на аеродромот.

Сите патници и целиот авион поминаа ригорозна контрола, вели претставник на полицијата и нагласуваат дека ако патникот биде прогласен винове н за лажна узбуна и вознемирување, него го очекува затворска казна, пренесува ТАСС.