Балкан

Додека садел компири пронашол граната од Втората светска војна

Додека садел компири пронашол граната од Втората светска војна

Имено, мажот непријатно се изненадил минатиот петок, кога додека садел компир пронашол неексплодирана граната од Втората светска војна.

Гранатата е пронајдена во Белица, пренесуваат хрватските медиуми.

Истата била уништена од член на службата за противексплозивна заштита на место за минско-експлозивни средства, соопштува хрватската полиција.