Македонија,Крими хроника

Додека спиеле арамијата им украл 30.000 долари

Додека спиеле арамијата им украл 30.000 долари

Додека домаќините спиеле, крадецот успеал да си замине од куќата со плен богат околу 30.000 австралиски долари.

Според информациите на Министерството за внатрешни работи, крадецот влегол во куќата на 63-годишниот Љ.Д. од Битола, насилно го отворил прозорецот од балконската врата на првиот кат до куќата. Почнал да пребарува по работите во собите и успеал да ги најде парите. За тоа време, домаќините спиеле на вториот кат од куќата.

Полицијата презема мерки за целосно расчистување на случајот и преземање мерки за откривање на сторителот.