среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 50

Доделени наградите за најдобрите маски во „Капитол“

aprilijadaaa_nasl (1)

Последни вести

Во трговскиот центар „Капитол“ беа доделени наградите за најдобрите и најкреативни маски инспирирани од лик од книга.

aprilijadaaa_nasl (2)

Учениците Петар Лазовски од ООУ „Александар Македонски“, Ратко Цукиќ од ООУ „Блаже Конески“, Деа Јаначковска од ОУ „Лазо Ангеловски“ и Леа Христовска од ОУ „Љубен Лапе“, како најуспешни креации инспирирани од ликови од книгите, од ЕВН добија таблети со апликации за читање електронски книги.

aprilijadaaa_nasl (3)

Инаку, по повод одбележувањето на денот на смеата и шегата, во градинката „Срничка“, објект „Бамби“, беше одржана работилница со родители за изработка на смешни капи и костими со еколошка содржина. Родителите им помогнаа на своите деца да соберат материјали кои се реупотребливи (хартија, пластика) и од нив да изработат облека и капи.

Исто така, и во повеќето други детски градинки и основни училишта беа организирани паради со маскирани деца.

Најчитани вести