петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 60

Доделување повелби за заслуги за Македонија

ivanov-bratislava-samit

Поврзани вести

Претседателот Ѓорѓе Иванов денеска ќе ги додели повелбите за заслуги за Македонија на иселеничките организации кои беа избрани за одликување од Комисијата при Кабинетот на Претседателот.

Повелба за заслуги за Македонија ќе им биде доделена на „Француско-македонска организација „Блаже Конески“ од Мант Ла Жоли, Франција, „Културно-спортско друштво Преспа – Бирлик“ од Малме, Шведска, „АНСАМБЛ Македонка“ од Торонто, Канада, Австралиско-македонски театар од Сиднеј“ Австралија и Охридско-социјално друштво Св.Наум Охридски“ Мелбурн, Австралија.

Најчитани вести