вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 54

Додовска: Објавување приватни разговори се казнува со минимум 4 години затвор

основаното сомнение за соработка со странските служби претставува сериозна закана и за приватноста на граѓаните, како и за државниот поредок, вели Додовска.

dodovska

Последни вести

Неодговорното и крајно противзаконско дејствување на Зоран Заев, деновиве ја достигна својата кулминација, вели за Курир, Иванка Додовска, универзитетски професор.

-Она што мене ми остава особен впечаток е дека овој непримерен однос на лидерот на опозицијата го означува почетокот на крајот на една тоталитаристичка и крајно декадентна левица и дека истиот претставува школски пример кој ќе се изучува во учебните помагала во иднина за тоа што се еден опозициски лидер не треба да стори во битката за освојување на електорат и власт. Секако тука е и правната рамка со која сосема јасно и децидно е утврдено дека објавувањето на приватните разговори на граѓаните на Република Македонија е казниво дело од минимум четири години затвор, како и дека основаното сомнение за соработка со странските служби претставува сериозна закана и за приватноста на граѓаните, како и за државниот поредок, вели Додовска за Курир.

Најчитани вести