понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Договор за полициска соработка меѓу Македонија и Словенија

jankuloska

Последни вести

Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска вчера оствари средба со министерката за внатрешни работи  на Словенија, Весна Гјеркеш Жнидар, која беше искористена за потпишување на Договорот меѓу Владите на двете земји за полициска соработка.

Со склучувањето на Договорот за полициска соработка, двете Министерства за внатрешни работи дополнително ја зацврстуваат соработката во однос на спречување на опасност и осигурување јавна безбедност, во поглед на јавниот ред и сообраќајната безбедност, како и спречувањето, откривањето и спроведувањето на истраги за кривични дела, специфично во полето на организиран криминал, тероризам, трговија со луѓе и нелегална миграција, компјутерски криминал, незаконска трговија со недозволени дроги, психотропни супстанци и прекурсори, како и други кривични дела од меѓународен карактер, особено потврдувајќи ги заедничките заложби за борба против тероризмот во пресрет на денешната Конференција на Министрите за правда и внатрешни работи и партнерите на Брдо процесот и Процесот за соработка во ЈИЕ.

Најчитани вести