сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 3

Договорот од Пржино завршува на два дена по изборите

vlada-na-republika-makedoni

Поврзани вести

Претставниците на четирите најголеми политички партии, ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА денеска постигнаа договор.

Во договорот е наведено:

„Во однос на пржинската Влада, ако изборите се одржат во 2016 година, таа ќе добие мандат 100 дена пред денот на изборите.“

„Законот за Влада, ќе се дополни со мандатите на сите заемници и дополнителни заменици министри според договорот од Пржино, а нивниот мандат завршува на денот кога Државната изборна комисија ќе ги потврди изборните резултати.“

Целиот текст од договорот кој политичките партии го потпишаа денеска можете да го прочитате ОВДЕ.

Најчитани вести