Балкан

Дојава за поставена бомба во Владата на БиХ

Дојава за поставена бомба во Владата на БиХ

Вработените во Владата на Федерацијата БиХ во Сараево попладнево мораа да ја напуштат зградата, откако непознато лице по телефон информирало дека во нејзините простории има поставено бомба.

Повикот е добиен околу 15 часот во просториите на федералното Министерство за правата на борците и инвалидите од одбранбено-ослободителната војна.

Во тек е полициски преглед на зградата, со цел да се пронајде евентуално поставената експлозивна направа.