сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Докторите му одговорија на Ношпал: Здравствениот систем функционира, неодговорни поединци секогаш имало

Докторите се спротивставуваат на нападите кон здравствените реформи во Македонија образложувајќи што е направено, но и потенцирајќи дека се згрозени што Ношпал искористил трагедија за да се нафрли на здравствените реформи.

Докторите му одговорија на Ношпал: Здравствениот систем функционира, неодговорни поединци секогаш имало

Докторите му одговорија на Ношпал: Здравствениот систем функционира, неодговорни поединци секогаш имало

Последни вести

По неколкуте трагедии кои се случија во болниците, доктор Тодор Ношпал го нападна целиот здравствен систем, но неговите колеги застанаа во одбрана на својата професија.

Докторите се спротивставуваат на нападите кон здравствените реформи во Македонија образложувајќи што е направено, но и потенцирајќи дека се згрозени што Ношпал искористил трагедија за да се нафрли на здравствените реформи.

– Последните случувања во нашето здравство и за жал последните изгубени човечки животи, всушност се последица од лошите реформи и организираност на нашиот здравствен систем и на виделина ги извадија сите слабости и пропусти на партиски контролираните јавни здравствени установи. Нашиот здравствен систем е заболен од тешка, акутна болест со тенденција да премине во хронична, ако не се реагира на време, напиша Ношпал на својот Фејсбук профил.

Доктор Горан Мицевски од Универзитетската клиника за ОРЛ во Скопје, во свој коментар направи споредба меѓу реформите сега и

Најчитани вести