Македонија,Крими хроника

Докторката Евица испратена до вечното почивалиште

Докторката Евица испратена до вечното почивалиште

Докторката Евица Бојаџиева денес беше погребана во Штип.

Таа вчера наутро ја загуби битката со најтешката болест.

Третманот на нејзината болест траеше до 20-ти јануари. Таа се лекуваше во Кина.

По третманот, се јавија метастази кои ги зафатија повеќето органи. Бојаџиева почина откако целосно и откажа црниот дроб.

Таа боледуваше од еден од најретките и најагресивни карциноми на црниот дроб Cholangiocarcinoma. Сите напори за евентуален оперативен третман во специјализираните центри во Словенија, Германија и Италија беа неуспешни поради инвазивноста на болеста.