среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Донација од Кина за Дирекцијата за заштита и спасување

Донација од Кина за Дирекцијата за заштита и спасување

Донација од Кина за Дирекцијата за заштита и спасување

Поврзани вести

Донација од Владата на Народна Република Кина денеска ќе и биде примопредадена на Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) на церемонија која ќе се одржи во просториите на Дирекцијата.

По тој повод, документ ќе потпишат амбасадорот на НР Кина во Република Македонија, Вен Џеншун и директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Шабан Салиу.

По церемонијата на примопредавање во магацинскиот простор на Дирекцијата ќе биде презентирана донацијата.

Најчитани вести