четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Донација од Унгарија по повод 20 години од дипломатските односи

donacijaaa

Последни вести

Владата на Унгарија по повод одбележувањето 20 години од воспоставувањето дипломатски односи со Република Македонија денеска ќе додели донација во компјутерска опрема.

Примопредавањето на донацијата е во организација на Секретаријатот за европски прашања и Амбасадата на Унгарија во Скопје. По тој повод, Амбасадорот на Унгарија, Јожев Бенце и државниот секретар при Секретаријатот за европски прашања, Ана Блажеска, ќе откријат табла со која се одбележува јубилејот и донацијата.

фото: МИА

Најчитани вести