Македонија

Донирани 1.600 јакни за деца со посебни потреби и деца без родители

Донирани 1.600 јакни за деца со посебни потреби и деца без родители

Опремата е донирана во рамки на кампањата „Да ги стоплиме детските срца“ на компанијата „Орка Холдинг“ во соработка со компанијата за производство на текстил „Монт“.

Извршниот директор на „Орка Холдинг“ Јордан Камчев рече дека секоја инвестиција во децата е инвестиција за иднината и дека како компанија се подготвени да излезат во пресрет и да помогнат на маргинализираните групи.

Донацијата јакни и комплети книги „Собрани дела“ од македонскиот автор за деца Васил Куноски, како што информираат организаторите, компаниите ги донирале во детските институции во Скопје, Битола, Прилеп, Гевгелија, Штип, Старо Негоричане, како и во Поградец, Република Албанија.