Македонија,Економија

Досега 160 илјади граѓани пријавиле дополнителни приходи во УЈП, рокот истекува денеска

Досега 160 илјади граѓани пријавиле дополнителни приходи во УЈП, рокот истекува денеска

Вкупно 159.502 граѓани поднеле годишна даночна пријава до Управата за јавни приходи, а токму денеска е крајниот рок за пријавување на дополнителните приходи остварени минатата година.

Од вкупниот број на поднесени годишни даночни пријави, 1.290 се испратени по електронски пат.

Годишните даночни пријави може да е достават до во даночните канцеларии на УЈП, Контакт центарот на УЈП во Градскиот трговски центар, како и во мобилните канцеларии на УЈП.

Од Управата очекуваа и оваа година да пристигнат околу 170 илјади годишни даночни пријави.