Балкан

Дожд, ветер, грмежи и снег во Словенија!

Дожд, ветер, грмежи и снег во Словенија!

Пороен дожд, ветер и грмежи во Словенија. На Кредарица, на 2.514 метри надморска височина наврнале 10 сантиметри нов снег.

Изминативе 12 часа имало повеќе удари од гром кои во некои подрачја предизвикале и пожари.

Словенечки медиуми јавуваат за голем број искршени и искорнати дрвја во Љубљана. Хидрометеоролошкиот завод соопшти дека е можна и појава на лизгање на земјиштето.