Магазин

Дознајте колку луѓе го носат вашето презиме и каде живеат

Дознајте колку луѓе го носат вашето презиме и каде живеат

Мислите дека имате чудно и единствено презиме? Сигурно барем еднаш сте се запрашале колку луѓе восветот го носат вашето презиме?

На страницата World Names можете не само да проверите колку луѓе во светот го носат истото презиме како вас, туку и во која земја ги има најмногу.

Се што треба е да ги впишете своето презиме и e-mail адресата. Освен вкупниот број на луѓе со исто презиме, на картата на светот можете да видите колку од нив во која држава живеат.

prezime_screen_021120154

Освен на оваа страна, своето презиме можете да го проверите и на страницата Forebears.in. Во базата на податоци на оваа страница има 11 милиони презимиња.