среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 41

Драчево доби нов милионер

Државна видеолотарија со фантастични добивки го заокружи месец ноември. Две добивки МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ   се освоени во текот на месецов, покрај претходно освоените уште две. Едната е рекордна во износ од 1.704.704 денари, а другата МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка изнесува 1.496.827 денари. И обете добивки се освоени во Спорт Лаиф Трејд, рекордната во скопско Драчево, а другата во Кавадарци.

Поврзани вести

Рекордниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во износ од 1.704.704 денари, освоен е на 26.11.16 во 18:32 во Драчево, во Скопје. Среќниот добитник, кој има приватен бизнис, посака да го сочува својот идентитет од јавноста. При подигањето на среќниот чек од 1.704.704 денари, тој ни откри дека е наш редовен играч. Добивката не ја очекувал, иако ја посакувал. Досегана видеолотариските терминали веќе освоил неколку МИНИ ЏЕК ПОТ добивки.

Десет дена пред рекордниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во Драчево, во Кавадарци беше освоена уште една ваква добивка во износ од 1.496.827. Среќниот играч Гоце Панов  на 16.11.16 во 15:28, оваа МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка ја освоил на видеолотариските терминали на ДВЛМ, во просториите на Спорт Лаиф Трејд Кавадарци 1.

djek-pot-640x360

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се21 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 29.450.700 денари. Покрај нив, освоени се и 2663 Мини Џек Пот добивки во вкупен износ од 19.928.869 денари.

Најчитани вести