Балкан

Драган Ѓилас си заминува од челото на партијата

Драган Ѓилас си заминува од челото на партијата

Драган Ѓилас поднесе оставка на местото шеф на пратеничката група на Демократската партија (ДС) во Собранието, откако за нов претседател е избран Бојан Пајтиќ, пишува Денес повикувајќи сe на врвот на партијата и додава дека Ѓилас ќе остане пратеник на демократите во парламентот.

По изборите за нов претседател и потпретседател на партијата, остана уште именување на заменик претседател на ДС што се очекува во текот на овој месец на наредната седница на Главниот одбор.