Свет

ДРАМАТИЧНО ВИДЕО: Дете паѓа од жичарница

ДРАМАТИЧНО ВИДЕО: Дете паѓа од жичарница

На Интернет е објавена драматична видео снимка на која може да се види како петгодишно дете паѓа од жичарница во Пенсилванија.

Од падот детето се здобило со исеченици на лицето и повреда на ногата.

Снимката се прошири низ социјалните мрежи, а на неа се гледа како несреќното дете грчевито се држи за жичарницата додека му висат носете. После некое време следува и падот.

Сопственикот на туристичкиот центар изјавил дека детето било само во седиштето кога се случил инцидентот и имал шлем за заштита на главата.

Тој додал дека родителите се тие кои одлучиле детето да се вози само.