Балкан

Драстично намалена продажбата на станови во Белград

Драстично намалена продажбата на станови во Белград

Пазарот на недвижности во Србија замре. Во Белград месечно само околу 50 станови ги променуваат сопствениците.

Нема повеќе субвенционирани станбени кредити, стравот од губење на работа, малата куповна моќ на населението, само се некои од причините што прометот на недвижнини драстично се намалува.