Спорт

Дреновац во тимот на колото

Дреновац во тимот на колото

Тој во победата над ФМП (89:68) учествуваше со 24 поени и три скока, односно 25 индексни поени, доволно за да се најде во тимот на 10. коло.

Најкорисен кошаркар во десеттата рунда е Лука Бабиќ од Цедевита со 31 индексен поен.

Во тимот на коло се најдоа уште и: Драшко Албијаниќ (Игокеа) 30 инд. поени, Милко Бјелица (Црвена звезда) 27 и Раде Загорац (Мега Лекс) 25 инд. поени.