Магазин

Дронот кој го влечеше албанското знаме чини 40 евра

Дронот кој го влечеше албанското знаме чини 40 евра

Ова е беспилотното летало или популарно наречениот дрон кој го влечеше албанското знаме на фудбалскиот натпревар Србија-Албанија и чини само 40 евра.

Овој модел спаѓа во групата X6 и е еден од најефтините модели, а највисоката цена на пазарот може да достигне до 150 евра.

Дроновите имаат широка употреба, од запрашување во земјоделието па се до употреба во воени цели.