Македонија

Другар на починатиот Британец со симптоми слични на ебола задржан на Инфективна

Другар на починатиот Британец со симптоми слични на ебола задржан на Инфективна

Пријател на Британецот кој почина попладнево со симптоми на ебола е задржан на Клиниката на инфективни болести, јавува Сител.

Вториот Британец кој исто така имал симптоми на ебола бил веднаш хоспитализиран каде е под лекарска терапија и медицински надзор.

Под силно полициско обезбедување е просторот кај трговскиот центар Мавровка каде во хотел биле сместени двајцата Британци.