Магазин

Другиот ангел од Братислав Ташковски

Другиот ангел од Братислав Ташковски

Во издание на издавачката куќа „Панили“ од Скопје деновиве излезе од печат стихозбирката „ Другиот ангел“ од Братислав Ташковски. Во својата најнова книга поетот ги испејува реминсцентните мигови и значења на постоењето и поетската битка во виртуелниот англески свет.

Ташковски е автор на петнаесет поетски книги, четири романи, четири драми, и една книга есеи. Избори од неговата поезија се објавени на англиски, албански и бугарски јазик. Ги добил наградите: „Студентски збор“, „Млад борец“, „Браќа Миладиновци“, „Рациново признание“ и „Ацо Шопов“.