сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 35

Државата се брани до последен здив

StefanVlahovMitcov

Поврзани вести

На 12 август 1903 година војводскиот совет на Крушевската република на чело со Никола Карев донел одлука за повлекување на востаничките одреди кон планината. Единствен кој се спротивставил на оваа одлука бил војводата Питу Гули:

„Ако нема слобода, има смрт!“, рикнал како лав, и додал: „Заради мојата чест, јас заминувам кај моите другари, за да се борам до последната капка крв за слободата на Македонија!“.

За време на Илинденското востание македонските борци воделe повеќе од 150 битки, но се памти „Мечкин камен“ и Питу Гули.

Пред македонското Собрание денес е поставен споменикот на Никола Карев, а спротивно од него во дијагонала е на Питу Гули. Питу „гледа“ кртитички кон Карев и Собранието, кое се изјасни како симбол на попустливиот македонски парламентаризам. На тој парламентаризам му беа туѓи зборовите на Питу „Ако нема слобода, има смрт!“ и затоа само за 26 години се продаде за 30 сребреници, македонскиот суверенитет и македонската државност. Се продаде и тоа што не му припаѓа – македонското знаме и заробените Македонци во соседските земји. Како бесни криминалци, македонските пратеници, пардон платеници, многупати тргуваа и со Уставот со кој и да е надворешен фактор – што ќе посака.

МОМЕНТНО ГО ПОДАРУВААТ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И НЕГОВОТО ИМЕ НА ШИПТАРИТЕ, ВАШИНГТОН И БРИСЕЛ. СО ДВА ЗБОРА – НА СВЕТСКИОТ ТЕРОРИЗАМ.

Денес во Македонија нема македонски партии – има само партии предавници.

Денес во Македонија нема македонски институции – има институции квислинзи, кои го водат македонскиот народ на кланица, го апсат и малтретираат само затоа што сака да си ја врати одземената држава и е спремен и да га го положи својот живот за неа.

Денес во Македонија умираат и македонските медиуми. Пред три години чудно ми беше тврдењето на српскиот аналитичар Миша Ѓурковик дека во Србија немало ниту еден афтентичен српски медиум. Сите биле окупирани од Западот и неговата пропаганда. Сега тоа го гледаме и во Македонија.

ИМАМЕ МЕДИУМИ ВО РАЗНИ ПАРТИСКИ БОИ, НО НЕМАМЕ МАКЕДОНСКИ МЕДИУМИ КОИ ЦВРСТО ЈА БРАНАТ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА, МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ОД ЗАПАДОТ И НЕГОВИОТ ТЕРОРИЗАМ.

Имаме партиски лилипути кои донесоа политички „коректен“ Закон, кој забранува одбрана на македонските вредности, на македонскиот дух. Во државното радио, кое што го плаќа македонскиот народ, на новинари им се изрекуваат казни од 5.000 евра доколку им дозволат на нивните соговорници за сегашниве случувања да ги употребуваат зборовите „терористи“, „фашисти“, „криминалци“ итн. Во иднина исто толку ќе плаќаат и сите Македонци кои нема да го зборуваат албанскиот јазик во својата матична земја.

Денес во Македонија, командуваните од западните гробари СДС и ВМРО сакаат да ја сокријат својата гибелна улога преку мантри за избори, преку изборни анкети на ЦИЈашкиот американски институт ИРИ, преку лозунзи за право и демократија.

НА СВОЈ ГРБ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ЈА СФАТИ МАКСИМАТА: ДОКОЛКУ ИЗБОРИТЕ НОСЕА ОДЛУКИ, ЌЕ БЕА ЗАБРАНЕТИ. ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАТИЈА СЕКОГАШ БИЛА ИНСТРУМЕНТ НА ПАРТИСКИТЕ ЛИДЕРИ – КРИМИНАЛЦИ ДА ВЛАДЕАТ СО НАРОДОТ. ВО НАШИОТ МАКЕДОНСКИ СЛУЧАЈ НАДВОР ОД КРАДЕЊЕТО ТАА ДОЗВОЛИ ДА БИДЕ УНИШТЕНА И ДРЖАВАТА.

ДЕНЕШНИОТ МИГ ИМА САМО ДВЕ МОЖНОСТИ:

ПРВАТА Е…

Најчитани вести