петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 1

Државен студентски дом: Не е точно дека има недостиг на храна

Oброците се набавуваат на дневна основа , согласно одредбите во законските и подзаконските акти и согласно бројот на сместени студенти, кои се опслужуваат во вообичаените временски периоди од денот, стои во реакцијата.

dom

Последни вести

Државниот студентски дом Скопје реагира на објавите во врска со недостигот на храна за корисниците на нашите услуги, од причина што ваквите манипулативни текстови и лиферувани информации со единствена цел-дискредитација на работата на домовите, стануваат вообичаена практика во овој период од годината , кога актуелно е сместувањето на студентите во нашите капацитети , но и во предизборните периоди.

„Информираме дека оброците се набавуваат на дневна основа, согласно одредбите во законските и подзаконските акти и согласно бројот на сместени студенти, кои се опслужуваат во вообичаените временски периоди од денот.

Со полна одговорност продолжуваме да работиме понатаму и во иднина бараме пред да биде објавен било каков текст со содржини слични на денешната, да се проверат состојбите и да се побара став и од страната која се критикува“, се наведува во реакцијата.

Најчитани вести