недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Државна видеолотарија на Македонија ја  доби првата дама милионер

Државна видеолотарија на Македонија ја  доби првата дама милионер...

dama-milioner-3

Поврзани вести

По петмина добитници на Милионер Џек Пот добивките, конечно ја имаме и правата дама. Најновиот добитник на Милионер Џек Пот е Марија П. од Гевгелија.

dama-milioner-2

Таа во Астра Електроник во Гевгелија го слушна звучниот сигнал кој означува Милионер Џек Пот добивка. Марија на 27.07.2016 забавувајќи се на видеолотариските терминали на ДВЛМ, освои добивка вредна  1.246.641,00 денари.

Во присуство на претставници на медиумите, првиот човек на  Државна Видеолотарија и НОВОЛОТОЛО водителката Марјана Станојковска во Арт Картинг центарот, го доделија Милионер Џек Пот чекот кој гласи на истиот износ како и добивката 1. 246.641,00 денари. На средбата присуствуваа и младите хемичари кои ДВЛМ ги поддржа да учествуваат на олимписките натпреварувања во Тбилиси.

dama-milioner-1

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна видеолотарија на Република Македонија  ги стартуваше на 1-ви јуни. Марија е шестиот среќен добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари.

 

Најчитани вести