Магазин

Дури 55 осто од мажите се женат поради пари

Дури 55 осто од мажите се женат поради пари

Повеќе од половина мажи се подготвени да се оженат поради пари дури и ако идната невеста е стара, грда и здодевна, пишуваат британските медиуми врз основа на резултатите од нивната анкета која ја спровеле на барање на едно британско осигурително друштво.

Истражувањето покажале дека дури 55 отсто oд мажитњ би се ожениле поради пари, без оглед на квалитетите на партнерката.

Студијата открива и дека жените стануваат сè повнимателни при стапувањето во брак – 29 отсто бараат потпишување на предбрачен договор.

Мажите денеска се женат повеќе со главата отколку со срцето. Дојде до голем пресврт во улогите и очекувањата. Мажите се фокусираат на барање богата партнерка која може да им пружи финансиска сигурноста, стои во обазложението.