петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Дури 55 осто од мажите се женат поради пари!

Дојде до голем пресврт во улогите и очекувањата. Мажите се фокусираат на барање богата партнерка која може да им пружи финансиска сигурноста.

mazi

Последни вести

Повеќе од половина мажи се подготвени да се оженат поради пари дури и ако идната невеста е стара, грда и здодевна, пишуваат британските медиуми врз основа на резултатите од нивната анкета која ја спровеле на барање на едно британско осигурително друштво.

Истражувањето покажале дека дури 55 отсто oд мажитe би се ожениле поради пари, без оглед на квалитетите на партнерката.

Студијата открива и дека жените стануваат сè повнимателни при стапувањето во брак – 29 отсто бараат потпишување на предбрачен договор.

Мажите денеска се женат повеќе со главата отколку со срцето. Дојде до голем пресврт во улогите и очекувањата. Мажите се фокусираат на барање богата партнерка која може да им пружи финансиска сигурноста, стои во обазложението.

Најчитани вести