недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 36

Дури 70.7 проценти од струјата е искористена од домашни корисници

Во јули годинава Македонија вкупно потрошила 583.070 мегават часови електрична енергија, 11.751 милони нормални метри кубни природен гас, 494.249 тони јаглен и 110.346 тони нафтени продукти.

133351085

Поврзани вести

Според податоците на Државниот завод за статистика, 70,7 отсто од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а 95,5 отсто од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на струја.

Најчитани вести