вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 60

Два нови апарати за дезинфекција на рацете доби Клиниката за гинекологија и акушерство

Клиниката за гинекологија и акушерство ги доби апаратите како донација од кампањата „Со мал дел до голема цел“ спроведена од компаниите „Жито Маркети“ и „Кожувчанка“.

Два нови апарати за дезинфекција на рацете доби Клиниката за гинекологија и акушерство

Два нови апарати за дезинфекција на рацете доби Клиниката за гинекологија и акушерство

Последни вести

Два нови апарата за дезинфекција на рацете доби денеска одделот за интензивна нега и терапија на Клиниката за гинекологија и акушерство.

Станува збор за донација од кампањата „Со мал дел до голема цел“ спроведена од компаниите „Жито Маркети“ и „Кожувчанка“. Во кампањата директно се вклучиле и граѓаните кои ја покажале хуманоста со купување пијалаци на „Кожувчанка“ во кој било продажен објект на „Жито Маркети“, со што потоа од продажбата се издвоиле средства во фондот за донација преку се овозможила набавка на двата апарата.

– Преку успешно реализираната кампања со поддршка на граѓаните односно потрошувачите двете компании донираа два апарата за дезинфекција на рацете и на тој начин овозможија подобрување на условите на

Најчитани вести