среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 43

Два нови случаи на туларемија, вкупно 25 досега

tularemija

Последни вести

Два нови случаи на туларемија се потврдени во Институтот за јавно здравје на Република Македонија.

Со двајцата новозаболени од туларемија вкупниот број заболени во државата од јануари досега изнесува 25.

– Има сериозен тренд на намалување бидејќи од 18 сомнителни лица само два се потврдија, а кај останатите 16 резултатот беше негативен. Што значи дека треднот е сериозно намалувачки, рече министерот Никола Тодоро.

Најчитани вести