Свет

Дваесет и седум џихадисти убиени во напади на турските вооружени сили врз ИД во Сирија

Дваесет и седум џихадисти убиени во напади на турските вооружени сили врз ИД во Сирија

Напади се извршени врз цели на ИД во неколку региони во северна Сирија. Вооружените сили нападите ги извршиле од позиции покрај граничниот турски град Килис.

Воени авиони на коалицијата за борба против ИД, предводена од САД, истовремено бомбардирале цели на џихадистичката групација во северна Сирија.

Изминатите месеци во турскиот град Килис, кој се наоѓа спроти регион во северна Сирија, контролиран од ИД, паднаа над 70 ракети, истрелани од џихадистите.