Свет

Двајца убиени и еден потешко ранет во престрелка во Гренобл

Двајца убиени и еден потешко ранет во престрелка во Гренобл
©PHOTOPQR/OUEST FRANCE/ FRANCK DUBRAY/LE 14/05/2012/Des policiers nantais recherchent un garçon de 13 ans qui s' est jeté dans la Loire. L’adolescent qui avait été mis en examen la veille pour des home-jackings, était au volant d' une voiture volée. Il a blessé trois policiers gravement lors de l' interpellation.

Според регионалниот весник „Дофине либере“ престрелката се случила на тротоар пред училиште во квартот Теисеир во Гренобл. Едно од лицата било убиено на место, второто во болница, додека третото потешко рането лице не е во животна опасност.

Според полициските извори станува за „пресметка“ меѓу криминални групи. Квартот каде се случи престрелката е блокиран од силите на редот и засега нема уапсени. Во септември минатата година едно лице беше убиено во престрелка меѓу две ривалски банди.