Македонија

Двајца заболени од жолтица во Крива Паланка

Двајца заболени од жолтица во Крива Паланка

Според информациите од подрачната единица на Центарот за јавно здравје од Крива  Паланка, месецов се регистрирани два случаи на заболени од хепатит А.

-Првите две лица заболени од жолтица годинава се пријавени во нашиот центар овој месец. Станува збор за две пациентки жители на Крива Паланка кои работат и престојуваат во Скопје. Едната е на возраст од 30 години и се заразила при контакт со својот сопруг кој претходно се разболел од хепатит А, додека кај другата пациенка изворот на заразата сеуште е непознат – вели Елена Крстевска од подрачната единица на Центарот за јавно здравје од Крива Паланка.