Свет

Двајцата браќа терористи се убиени, заложникот ослободен

Двајцата браќа терористи се убиени, заложникот ослободен

Во нападот на француската полиција на печатницата во Дамартен ан Гоел, убиени се двајцата напаѓачи и осомничените сторители на масакрот во редакција на магазинот „Шарли Ебдо“. Притоа нивниот заложник е ослободен, јави АФП.

10897759_10153971426282588_284857761311710304_n

osoasshasha

Акцијата во Данартан ен Гуел почна нешто пред 17 часот, траеше кусо со интензивни истрели и ексползии. Хеликоптер на цивилната заштита се спушти на местото, наверојатно за да им помогне на евентуалните ранети.