Македонија,Крими хроника

Две цркви мета на крадци

Две цркви мета на крадци

Две цркви во тетовско вчера се нашле на мета на крадците, информира денеска полицијата.

Црквата во тетовско Стенче вчера е ограбена, а крадецот кој сакала да се обогати крадејќи од црквата во Вратница заминал разочаран откако не нашол ништо.

Полицијата информира дека непознато лице ноќта меѓу четвртокот и петокот влегло преку прозорецот од црквата „Св. Илија“ во Стенче потоа ја исекол металната каса и одзел ооколу 43.000 денари.

Крадецот кој провалил во црквата „Св. Контантин и Елена“ немал таква среќа да налета на богат плен. Се изнамачил насилно да провали за внатре да не пронајде ништо, по што си заминал без да предзвика штета.