Крими хроника

Две девојки се затруле со јаглерод моноксид, едната почина на пат кон болница

Две девојки се затруле со јаглерод моноксид, едната почина на пат кон болница

Двете сестри, спиеле во помошна просторија на семејната куќа, која се затоплувала со печка на дрва. На родителите им станало сомнително што девојките не се разбудени и влегле во просторијата, но тие биле во бесознание. Набрзо им е пружена помош во здравствениот дом во Ростуше, а отука препратени за Гостивар, но по патот помладата Е.М. починала. За животот на Р.М. лекарите успеале да се изборат.

Како дошло до труењето и кои се причините за трагичниот настан, ќе се утврдува со истрага која ја води јавен обвинител од гостиварското обвинителство.

Од се уште непознати причини дошло до труење со отровен гас, најверојатно јаглероден моноксид.