Крими хроника

Две Косовки, Албанка пееле „на црно“ во кафеана во Чегране

Две Косовки, Албанка пееле „на црно“ во кафеана во Чегране

Од 23 часот до 01 часот по полноќ, вчера во кафеаната „Експорт-импорт“ во село Чегране, сопственост на 32-годишниот Б.Н, полицијата затекнала три странски државјанки, две од Косово и една од Албанија, на возраст од 30, 33 и 34 години, кои нелегално работеле како пејачки. Во кафеаната имало и жени од Тетово и од Скопје на возраст од 22 и 33 години.

МВР соопшти дека едната од нив непријавено престојувала на подрачјето.

Странските државјанки биле приведени во полициската станица Гостивар, а денес се предадени на Отсекот за прекуграничен криминал, миграции, странци и реадмисија. Двете Македонки се пуштени.