Свет

Две лица загинаа во бура во државата Вашингтон

Две лица загинаа во бура во државата Вашингтон
Две лица загинаа во бура во државата Вашингтон

Две лица, маж и десетгодишно момче станаа жртви на бурата, која го погоди американскиот град Биг Харбр во сојузната држава Вашингтон.

Невремето откорнало две дрва, кои паднале врз жртвите. Четири лица се ранети.

Десетици автомобили се уништени од дрва, кои поради ветрот паднале врз нив.

Поради невремето 375 илјади жители на земјата останаа без струја.