недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Две нови инвестиции во ноември- вработување за 2.000 луѓе

Едната ќе вработи дополнителни 500 луѓе, а втората ќе отвори 1.500 нови работни места. Засгеа толку можам да кажам за нив. Ова се сигурни инвестиции, изјави премиерот Груевски.

Две нови инвестиции во ноември- вработување за 2.000 луѓе

Две нови инвестиции во ноември- вработување за 2.000 луѓе

Последни вести

За следниот месец, премиерот Груевски најави две големи странски инвестиции.

Во ноември две американски компании планираат да ја официјализираат нивната инвестиција во Македонија. Официјално тоа ќе го направат во ноември, едната ќе вработи дополнителни 500 луѓе, а втората ќе отвори 1.500 нови работни места. Засгеа толку можам да кажам за нив. Ова се сигурни инвестиции, рече Груевски.

Премиерот нагласи дека не смее да дава повеќе информации, дека инвеститорите ќе информираат за детали, почитувајќи го деловното право, но додаде дека нивните политики даваат резултати.

Јас зборувам за она што веќе е реализирано и затоа зборувам и за она што ќе се случи. А во СДСМ критикуваат оние кои во нивно време се водеа неуспешни политики. Нашите резултати се видливи со голо око. Само да се отиде до Бунарџик ќе се види дека има бројни фабрики, а бројни се и слободните зони низ цела земја, рече Груевски.

Најчитани вести