четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Двоцифрена стапка на раст на бројот на туристи во Македонија

dzs-za-7-4-procenti-zgolemen-brojot-na-turisti-vo-maj

Поврзани вести

Двоцифрен раст на бројот на туристи во Македонија. Во трите квартали од 2015-та година, бројот на туристи во Македонија е зголемен за 11,2 процента.

Според податоците на Државниот завод за статистика во периодот од јануари до септември годинава, во земјава се регистрирани за 5,6 проценти повеќе домашни гости и за 15,4 проценти повеќе странски посетители.

Во деветте месеци, Македонија ја посетиле вкупно 672 илјади 286 туристи, пишува Лидер.

Во исто време…

Најчитани вести