Свет

Двоен убиец егзекутиран по 22 години

Двоен убиец егзекутиран по 22 години

На Флорида е извршена егзекуција над човек кој ја убил сопругата на спиење, а потоа ја силувал и убил својата десетгодишна пасторка пред две децении.

Чедвик Бенкс (43) е усмртен со инјекција еден час подоцна откако американскиот Врховен суд ја одбил неговата последна жалба, пренесува АФП.

Бенкс е осуден на доживотна казна затвор за убиство на споругата во 1992 година, а на смртна казна за убиството на девојчето

Ова е осмата егзекуција на Флорида оваа година.