Балкан

Џихадист Албанец тврди дека во Европа има ќелии подготвени за напади

Џихадист Албанец тврди дека во Европа има ќелии подготвени за напади

Во Европа постојат терористички ќелии подговени да преземат акција против западни цели,бидејќи според нив Западот се претворил во место каде се заштитуваат хомосексуалците, педофилите,алкохоличарите, наркоманите, како и обичаите кои се забранети во животот.

Ова во емисијата „Ле лене“ на италијанската телевизија го тврди џихадист кој зборува на албански, но не потврдува дали е од Косово или од Албанија,пренесуваат албански медиуми.

Според него, ниеден верник не може да толерира навреди врз пророкот Мухамед и оти за тоа тој е подготовен на убие.

Сирија е претворена во земја каде се собираат џихдистите од разни земји од светот и Албанецот во интервјуто објаснува како се „ловат“и потоа обучуваат. Тој дадава дека  прво го контактирал некој неков пријател Косовец по што преку Турција дошол во Сирија.

-Во камповите за обука може да влезеш и излезеш кога сакаш. Те остваат да се обучуваш за кое оружје сакаш ,каде се чувствуваш поспособен.Херој е оној кој го брани зборот на Господ, -вели албанскиот џихадист.