Свет

Џихадистите егзекутираа 24 Ирачани во Киркук

Џихадистите егзекутираа 24 Ирачани во Киркук
Месечно околу седум француски џихадисти гинат на боиштата во Сирија

Борците од терористичката групација Исламска држава спроведоа масовна егзекуција на 24 државјани на Ирак во провинцијата Киркук, јави ТАСС.

– Злосторството е извршено во населеното место Заб, на 95 километри од градот Киркук, главен град а истоимената провинција.

Сите убиени биле мажи, заробени претходно од екстремистите. Голем број од жртвите биле службеници во локалната власт.