понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Џонсон Контролс отвора фабрика во Струмица, нови 1.500 вработувања

Џонсон Контролс трипати инвестира во Македонија, прво во Скопје во 2006 година, потоа во Штип во 2011, а сега и во Струмица, истакна Мизо

Џонсон Контролс отвора фабрика во Струмица, нови 1.500 вработувања

Џонсон Контролс отвора фабрика во Струмица, нови 1.500 вработувања

Поврзани вести

По успешноста на фабриката во Штип, Џонсон Контролс отвора нов капацитет во Струмица. Станува збор за инвестиција вредна 20 милиони долари која ќе отвори 1.500 нови работни места.

Како што соопштија денеска директорот во „Џонсон Контролс“, Вили Ван Лои и директорот на Дирекцијата за Технолошко индустриски развојни зони Виктор Мизо по средбата со премиерот Никола Груевски, инвестицијата ќе стартува како браунфилд, во постоечка зграда, а потоа ќе прерасне во гринфилд.

– Се соочувавме со капацитетски предизвици во Европа поради што направивме опсежни анализи и заклучивме дека треба да инвестираме тука, рече Ван Лои.

222500named

Според Мизо, фактот дека Џонсон Контролс реинвестира во Македонија е потврда за успешноста на владините политики за креирање поволна бизнис клима.

– Џонсон Контролс трипати инвестира во Македонија, прво во Скопје во 2006 година, потоа во Штип во 2011, а сега и во Струмица, истакна Мизо  и додаде дека веднаш ќе се пристапи кон активностите за адаптирање на индустриската зона во Струмица.

Инвестицискиот план предвидува првите вработувања да бидат до крајот на годинава.

3335000named

Најчитани вести