вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 36

„Џонсон Контролс“ почна да гради нова фабрика во ТИРЗ Струмица

Инвестицијата е тешка 20 милиони долари, ќе донесе нови 1.500 работни места. Дејноста останува иста, производство на покривки за автомобилски седишта.

„Џонсон Контролс“ почна да гради нова фабрика во ТИРЗ Струмица

„Џонсон Контролс“ почна да гради нова фабрика во ТИРЗ Струмица

Поврзани вести

Американската компанија „Џонсон Контролс“ почна да ја гради својата нова фабрика во ТИРЗ Струмица.

dzonson kontrols fabrika strumica

dzonson kontrols fabrika strumica1

dzonson kontrols fabrika strumica2

dzonson kontrols fabrika strumica3

-Отворањето на новата фабрика е важен настан. Ова не е само значајна инвестиција од 20 милиони долари, туку истовремено и можност за нови вработувања, кои заедно со оние во фабриката во Штип изнесуваат над 3.000 работни места, вели директорот во „Џонсон Контролс“, Питер Хајфт.

На поставувањето на камен темелникот присуствуваа претседателот на Владата Емил Димитрев, вицепремиерот Владимир Пешевски и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

dzonson kontrols fabrika strumica4

dzonson kontrols fabrika strumica6

dzonson kontrols fabrika strumica7

 

Најчитани вести